Wij zijn Jeroen en Cora Meijering-van Dam. Sinds 2013 werken we aan de opstart van onze boerderij ‘Hof de Eendragt’ in Zaamslag (Zeeuws-Vlaanderen). We richten ons voornamelijk op het houden van scharrelvarkens en natuurrunderen.We denken dat het ook in deze tijd mogelijk is om een veebedrijf te beginnen maar dan op een nieuwe en eigentijdse manier!

 

Eerlijk voor dier, consument en boer
De dieren op Hof de Eendragt leven in een natuurlijke leefomgeving. Dit betekent dat onze varkens en koeien voornamelijk buiten lopen en dat de voeding nauw wordt afgestemd op hun behoefte. De voeding is gevarieerd en komt zoveel mogelijk uit de omgeving. Zo krijgen ze aardappels en tarwe uit de Zeeuwse klei.

We vinden het belangrijk dat je als consument kunt zien hoe de dieren opgroeien, hoe ze leven en hoe ze uiteindelijk verwerkt tot een mooi en rijk natuurproduct.

Voor ons is het streven om op een duurzame en diervriendelijke wijze een lekker en gezond vleesproduct te maken en verkopen. Het is een uitdaging om in deze tijd en met alle regelgeving een rendabel veebedrijf op te bouwen waar we samen met onze kinderen dagelijks van genieten!

 

Kleinschalig en lokaal geproduceerd
Het is niet onze bedoeling om zo veel mogelijk dieren te gaan opfokken. Ons streven is een kwaliteitsproduct te presenteren, waarvoor we een eerlijke prijs kunnen vragen. Voor het voer, het slachten en verwerken maken we zoveel mogelijk gebruik van vakmensen bij ons in de buurt.

 

Ambachtelijk vlees
Onze dieren zijn gezond. Ze bewegen veel en krijgen gevarieerde voeding. Dit proef je terug in het vlees dat zeer smaakvol, stevig van textuur en donkerder van kleur is.
Daarnaast kiezen we voor dieren die goed buiten kunnen leven, bijvoorbeeld koeien die gemakkelijk afkalven en geen problemen hebben met klauwen. Hierdoor hoeven we geen preventieve antibiotica te gebruiken.

MTS Hof de Eendragt

  • Kleinschalige boerderij met scharrelvarkens en natuurrunderen
  • 0115-481528
  • [email protected]
Zeker Zeeuws Streekproduct Vijf sterren varkens
Copyright 2024 Hof de Eendragt - Powered by Lightspeed