Ras
De varkens zijn een kruising tussen de reguliere vleesvarkens en de meer authentieke rassen. Hierdoor hebben we een varken wat bestendig is tegen verschillende weersomstandigheden. Zo kunnen de varkens in principe het hele jaar door buiten leven en toch voldoende groeien.

Voeding
De dieren krijgen dagelijks een verscheidenheid aan producten. Zo krijgen ze granen, aardappelen en brood, aangevuld met een minimale hoeveelheid aan biologisch veevoeder. Hiernaast beschikken ze continu over stro om lekker in te liggen en eten ze wat hooi. Uiteraard kunnen ze een hele dag wroeten en zo genieten van wormpjes, wortels enzovoort.

Huisvesting
Alle varkens hebben steeds de mogelijkheid om te schuilen of te slapen in een speciaal voor hen gemaakt varkenshok. De hokken staan in de wei en zijn ongeveer 4×3 meter groot. Ze bieden ruimte voor ongeveer 5 varkens. De hokken zijn voorzien van een dik bed stro. Zo hebben de dieren in de winter een droog en warm plekje om te slapen en in de zomer beschutting tegen de felle zon.

Verzorging
Op dit moment wordt een deel van de biggetjes geboren op Hof de Eendragt. Daar waar we niet genoeg eigen biggetjes hebben kopen we er bij een boerderij als ze 10 weken zijn. De bedoeling is dat uiteindelijk alle biggetjes bij Hof de Eendragt geboren worden. Zo kunnen de varkens van geboorte tot slacht bij ons op de boerderij zijn. De varkens behouden hun krulstaart en we maken geen gebruik van preventieve antibiotica. We geven antibiotica alleen als een dier echt ziek is, bijvoorbeeld als gevolg van een longontsteking.

Vlees
Onze varkens lopen buiten en hebben daardoor veel meer beweging dan reguliere varkens.  Ook krijgen ze gevarieerde voeding, dat vooral bestaat uit pure natuurproducten. Door de combinatie van voeding en beweging groeien de varkens langzamer. Dit geeft vlees dat smaakvoller, steviger van textuur en donkerder van kleur is, in vergelijking met het vlees dat je in de supermarkt koopt. Bovendien worden de varkens een aantal maanden later geslacht dan in de reguliere varkensvleesindustrie.